Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Van Lenteren
Korte Kruisweg 15
2676 XK MAASDIJK

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 08.30 - 18.00 uur
Wo: 08.30 - 18.00 uur
Do: 08.30 - 18.00 uur
Vr: 08.30 - 20.00 uur
Za: 08.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Slijterij van Lenteren úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

U bent hier:
Van Lenteren
Whisky
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Caol Ila Islay Single Malt 17 Years Old Unpeated

(0,0 / 5)
Caol Ila Islay Single Malt 17 Years Old Unpeated
Per boot aangekomen in Port Askaig volgt men de A846. Niet ver rijdend ziet men een bord aan de linkerkant van de weg, dat de weg wijst naar het dorpje Caol Ila. Dit dorpje bestaat uit huisjes, gebouwd door de oprichter van Caol Ila, voor de werknemers van de distilleerderij in het jaar 1846. Caol Ila, uitgesproken als "kool iela" komt uit het Gaelic en betekent "Sound of Islay". Het is de naam van het water tussen de eilanden Jura en Islay.
Na sluitingen en overname's werd de distilleerderij in 1970, op het warehouse na, geheel afgebroken en in een aantal jaren weer opgebouwd. In 1974 werd de nieuwe Caol Ila in gebruik genomen, met stills in dezelfde vorm als voorheen, maar alles nu moderner aangedreven en het productieproces is makkelijker te controleren. In de distilleerderij staan nu drie wash stills en drie spirit stills, die met stoom worden verwarmd. De acht washbacks zijn van larikshout. Het rijpen van de new spirit gebeurt bijna uitsluitend op refill vaten. Er liggen ook wel nieuwe sherryvaten in het warehouse. Het brouwwater komt uit een meertje Loch nam Ban geheten. Het meertje wordt gevoed door regenwater en gaat via een pijpleiding naar de distilleerderij.
Ongeturfde Caol Ila is een vaak terugkerende gast bij Diageo’s jaarlijkse Special Release. Deze zeventien jaar oude is inmiddels de tiende editie. Hij werd gedistilleerd in 1997 en kreeg zijn rijping op bourbonvaten. Zijn natuurlijke vatsterkte bedraagt 55.9%. Niet alleen is dit de oudste ongeturfde Caol Ila tot nu toe, ook is het wellicht de meest rokerige.
€ 129,99
Fles
Plaats in winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Flesinhoud
70 CL
Alcoholpercentage
55.9% vol
Soort whisky
Single Malt
Smaaktype Whisky
Vol & Rijk
Kleur
Amber Gold
Geur
Maritieme aroma’s staan voorop, gevolgd door toffee, limoen, gestoofde appels, peer, vanille, gras, lichte rook en kruidigheid van zeezout, witte peper, gemalen piment en basilicum.
Smaak
Heeft hints van metalige vruchten en chocolade, begeleid met hints van gember en een klein ziltje. Met water wordt hij veel fruitiger, terwijl het maritieme karakter in stand blijft.
Afdronk
De afdronk is lang en schoon met tonen van kruiden en opvallend veel rook.
Wijn spijs
Heerlijk als afsluiter van een goed mediterraan diner.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review