Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Van Lenteren
Korte Kruisweg 15
2676 XK MAASDIJK

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 08.30 - 18.00 uur
Wo: 08.30 - 18.00 uur
Do: 08.30 - 18.00 uur
Vr: 08.30 - 18:00 uur
Za: 08.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Slijterij van Lenteren úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

U bent hier:
Van Lenteren
Wijn
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Andrew Quady Elysium Black Muscat

(0,0 / 5)
Andrew Quady Elysium Black Muscat
Een aroma van rozen begeleidt donker fruit - kers, aardbei - uitgebalanceerd met fruitzuurgraad om schoon te eindigen.

In 1983 bracht een nabijgelegen teler Andrew Quady wat Black Muscat-druiven die eerder bestemd waren voor sacramentele wijn in een plaatselijke kerk. Toen de kerk haar activiteiten stopte, bleef de teler achter met vrachtwagenladingen rijpe, ongewenste Black Muscat. De teler hoorde via de grapevine dat nieuwkomer Quady enig succes had met Orange Muscat, dus klopte hij op de deur van Quady, en de rest is geschiedenis.

Quady behandelde de Black Muscat op dezelfde manier als Essensia: pletten, koelen en de druiven laten macereren. Hij voegde wijngeesten toe om de gisting te stoppen. Bij het aftappen van de tank begon het wijnhuis naar rozen te ruiken! In zijn verbazing hield hij een naamgevingswedstrijd en koos Elysium, "staat van eeuwige gelukzaligheid" in het Grieks, als een naam voor deze opwindende muscatwijn.

Elysium's violet-karmozijnrode kleur en litchi-rose aroma ontwikkelen zich nadat het fruit zijn volle rijpheid heeft bereikt. Dit vereist een warm klimaat. In warmere jaren is de kleur donkerder en is het aroma intenser.

Elysium is prachtig met kazen, vooral geitenkaas of Gorgonzola; met desserts die rood fruit bevatten, zoals Engelse zomerpudding; met donkere chocolade en met roomdesserts en kwarktaart. Elysium gegoten op vanille-ijs is een moeiteloze favoriet.

Elysium maakt prachtige spritzers en cocktails. Probeer de Elysium-spritzer in de zomer als een lichte patio-pleaser. Of meng het met whisky, citroen en zoetstof voor een Elysium Sour. Voeg het toe aan mousserende wijn in plaats van creme de cassis om een ​​zwarte muscatuitvoering van het populaire Franse 'kir royale' te maken. Ga naar onze receptenpagina om Elysium-cocktailrecepten door te nemen.

Het hart op het Elysium-label is getekend door kunstenaar Ardison Phillips. Het labelontwerp is van Laurel Quady.

Versterkt tot ongeveer 15 vol% alcohol.
€ 12,99
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Verenigde Staten
Inhoud
37.5 CL
Soort wijn
Dessert
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review