Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Van Lenteren
Korte Kruisweg 15
2676 XK MAASDIJK

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 08.30 - 18.00 uur
Wo: 08.30 - 18.00 uur
Do: 08.30 - 18.00 uur
Vr: 08.30 - 18:00 uur
Za: 08.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Slijterij van Lenteren úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Geborgde werkwijze per 1-7-2021

Webshop

Interesse in een product van ons?

Laat het ons weten per e-mail, waarna wij contact met u opnemen over onze werkwijze.

Geborgde werkwijze Slijterij van Lenteren i.v.m. nieuwe alcoholwet per 1 juli 2021

Het is voor Slijterij van Lenteren van groot belang dat alcohol op een verantwoorde manier wordt verkocht, ook online. Slijterij van Lenteren wil namelijk absoluut geen alcohol verkopen aan jongeren onder de achttien jaar.

Met dit document wordt inzicht gegeven in de manier waarop Slijterij van Lenteren invulling geeft aan deze verantwoorde verkoop op afstand. Hiermee wordt voldaan aan de in artikel 20A lid 1 sub b van de Alcoholwet gestelde eis dat men moet beschikken over een werkwijze waarmee wordt gewaarborgd dat de alcoholhoudende drank slechts wordt afgeleverd op het adres van de geadresseerde of bij een distributiepunt en dat de leeftijd van de persoon aan wie de alcoholhoudende drank wordt verstrekt wordt vastgesteld en dat deze werkwijze ook wordt gehanteerd.

Dit document is altijd actueel. Dit betekent dat het document wordt geactualiseerd bij iedere wijziging van de situatie en jaarlijks wordt herzien. Het document bevat een omschrijving van:

  • het proces dat wordt gehanteerd om de leeftijdsgrens te bewaken en aan de geldende verplichtingen te voldoen;
  • de wijze waarop deze werkwijze bekend en inzichtelijk wordt gemaakt voor medewerkers;
  • de controle op de juiste naleving van het proces en de wijze waarop eventuele correcties worden doorgevoerd.

Leeftijdscontrole bij bezoek aan onze website/-shop
Alvorens u onze website kunt bezoeken dient u aan te geven of u achttien jaar of ouder bent. U dient dit naar waarheid te beantwoorden. Bij een leeftijd jonger dan achttien jaar kunt u onze website niet bezoeken.

Leeftijdscontrole tijdens het bestelproces
Bij het plaatsen van een bestelling vragen wij u om uw geboortedatum in te vullen. U dient dit naar waarheid in te vullen. Deze data gebruiken wij alleen om uw leeftijd te kunnen verifiëren voordat wij overgaan tot versturen. Mocht blijken dat uw leeftijd niet overeenkomt met de eisen, dan moeten wij de bestelling annuleren.
Bij een telefonische bestelling zullen onze medewerkers u vragen naar uw naam (zoals vermeld in uw legitimatiebewijs) en uw geboortedatum. Deze gegevens worden bij de bestelling vermeld, tezamen met de opmerking “Legitimatie verplicht”. De bestelling wordt alleen afgegeven bij de ontvanger die zich met dezelfde gegevens kan legitimeren.

Bij elke bestelling (telefonisch of webshop) geven wij bij onze verzender (PostNL) aan dat een legitimatieverplichting geldt voor de levering van het pakket. Dit betekent dat u zich moet legitimeren aan de pakketbezorger om aan te tonen dat u achttien jaar of ouder bent. Hierbij moet u er rekening meehouden dat er ook een handtekening voor ontvangst vereist is. Daarnaast worden deze pakketten alleen afgegeven aan de “ontvanger” (de opdrachtgever van de bestelling). Het is dus niet mogelijk dat de pakketbezorger het pakket bij de buren of elders aflevert. Indien het pakket (door uw afwezigheid thuis) wordt afgegeven op een afhaalpunt, zult u zich bij het afhalen moeten legitimeren alvorens u het pakket in ontvangst mag nemen.

Deze werkwijze is bekend bij al onze medewerkers en de verzendlabels zijn voorzien van de tekst ‘Legitimatie verplicht’ zodat dit duidelijk zichtbaar is voor de bezorger en de ontvanger.

Jaarlijks voeren we met onze medewerkers een evaluatie uit of we met onze geborgde werkwijze nog voldoen aan de gestelde eisen. Elke stap van het proces wordt gecontroleerd en waar nodig geactualiseerd. Iedere medewerker binnen ons team wordt hierover geïnformeerd. 

Laatst bijgewerkt op 20-7-2021