Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Van Lenteren
Korte Kruisweg 15
2676 XK MAASDIJK

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 08.30 - 18.00 uur
Wo: 08.30 - 18.00 uur
Do: 08.30 - 18.00 uur
Vr: 08.30 - 18:00 uur
Za: 08.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Slijterij van Lenteren úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

U bent hier:
Van Lenteren
Whisky
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Jameson Irish Whiskey Select Reserve

(0,0 / 5)
Jameson Irish Whiskey Select Reserve
Jameson wordt geproduceerd in de Midleton distilleerderij in Midleton, Cork. De distilleerderij werd in 1975 gebouwd, maar het merk Jameson kent een veel langere geschiedenis. Nadat naamgever John Jameson van Schotland naar Ierland was geëmigreerd, werd hij in 1877 mede-eigenaar van de Bow Street Distillery in Dublin. In 1780 werd hij de enige eigenaar en veranderde de naam van de firma in John Jameson & Son. In 1966 ging Jameson samen met John Power & Son en de Cork Distillery Company op in de Irish Distillers Group. De productie werd gecentraliseerd in Midleton en de Bow Street distilleerderij werd in 1971 gesloten. Na de bouw van de ultra-moderne nieuwe distilleerderij werd de oude Midleton distilleerderij omgebouwd tot visitor centre. Tot kort geleden had Midleton veertien washbacks voor grain, tien voor gemoute gerst, vier grote pot stills en vijf column stills. Door de enorm gestegen vraag naar Ierse whiskey was uitbreiding noodzakelijk geworden. In 2013 was deze compleet met de bouw van een nieuw brouwhuis met 24 extra washbacks en een nieuw still house met drie extra pot stills (van 80.000 liter per stuk) en zes nieuwe, grotere column stills. De capaciteit bedraagt nu 64 miljoen liter pure alcohol per jaar. Irish Distillers werd in 1989 overgenomen door Pernod Ricard.
Select Reserve is een drievoudig gedistilleerde mix van rijke potstill en grainwhisky die is gerijpt in een mix van sherryvaten en bourbonvaten. In tegenstelling tot de rest van ons assortiment, ondergaan de bourbonvaten een extra verkoling. Het is een moeizaam proces, maar we hopen dat u het ermee eens zult zijn dat het de extra moeite waard is. Select Reserve levert de kenmerkende zachtheid van Jameson Original, met verbeterde specerijen, nootachtige tonen, vanillezoetheid en sherryfruit.
€ 41,75
Fles
Huidige voorraad: 1
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Ierland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
40% vol
Soort whisky
Blended
Smaaktype Whisky
Mild & Zacht
Kleur
Donker goud
Geur
Tonen van nectarines, abrikoos, rijpe appels, tropisch fruit, butterscotch, romige karameltoffee, kokos, vanille, peper en zoete ontbijtgranen.
Smaak
Vol en itens met een zeer romig mondgevoel. Tonen van dadels, citrusschilletjes, perzik, zoete specerijen, noten, vanille en kokos.
Afdronk
Lange en zachte afdronk met een fraaie balans tussen fruitige en kruidige tonen.
Serveertip
Wilt uJameson Irish Select Reserve online kopen of bestellen ?
Of weten waar te koop is in de buurt van Zutphen,Holten, Deventer, Apeldoorn ?
Te koop in onze slijterij tussen Overijssel en Gelderland
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review