Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Van Lenteren
Korte Kruisweg 15
2676 XK MAASDIJK

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 08.30 - 18.00 uur
Wo: 08.30 - 18.00 uur
Do: 08.30 - 18.00 uur
Vr: 08.30 - 18:00 uur
Za: 08.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Slijterij van Lenteren úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

Exclusief topSlijter
Aanbieding

WENNEKER Genever Trinidad @ Tabago

(0,0 / 5)
WENNEKER Genever Trinidad @ Tabago
Gedurende de laatste jaren is Wenneker Distilleries een ware specialist geworden in het laten finishen van haar gelagerde, Oude Genever in bijzondere, ongebruikelijke fusten. De eerste aparte finish werd gerealiseerd op Hogsheads die jaren lang waren gebruikt voor Islay Single Malt Whisky. Omdat dit een gewilde finish bleek op te leveren is dit al een aantal keren herhaald. Zo lang we de juiste kwaliteit Hogsheads kunnen verkrijgen zullen we regelmatig kleine batches Islay Cask Finished Genever in ons assorimtent voeren.

De innovatieve en succesvolle stijl om Genever te finishen houden we graag vast. Daarom wordt de zoektocht naar andere bijzondere en geschikte fusten voortgezet. We zijn dan ook trots om de volgende kleine batch Genever met speciale finish te onthullen:

Wenneker Trinidad & Tobago Cask Finished Genever.

Deze keer werd onze traditionele Oude Genever een poosje gelagerd op een 5-tal vaten, afkomst van een distilleerderij uit Trinidad & Tobago waar mooie Caribbean Rum gedurende 8 jaar op heeft gerijpt in het tropisch klimaat. Daarom is de vlag van dit land duidelijk aanwezig op het etiket. Natuurlijk verwachtten we Rum te herkennen in de Genever. Maar het resultaat heeft onze verwachtingen ruimschoots overtroffen en we zijn dan ook trots op de nieuwe kleine batch. De zachte, zoete kernmerken van rum komen

Colour Amber gold
Nose Creamy vanilla, oat biscuits and barley sugar with a faint touch of violet
Body Oily on entrance with medium intensity grain and sweet vanilla, hints of coconut and bitter almond with a touch of spice
Finish Moves back to notes of grain with hints of more bitter almond, oris root and vanilla

Dit zijn de smaaknotities van Andrew Nicholls, Nederlands meest bekende rum-kenner. De naam van deze fijnproever vindt u dan ook terug op het etiket. Daar staan tevens de nummers van de gebruikte fusten, de periode van botteling: september 2015, en natuurlijk het flesnummer. Want elke fles is uniek genummerd. Het gaat hier om een eenmalig experiment van zeer beperkte oplage: slechts 1.853 flesjes.
€ 20,99
Fles
Huidige voorraad: 3
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Nederland
Inhoud
50 CL
Alcoholpercentage
36% vol
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review