Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Van Lenteren
Korte Kruisweg 15
2676 XK MAASDIJK

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 08.30 - 18.00 uur
Wo: 08.30 - 18.00 uur
Do: 08.30 - 18.00 uur
Vr: 08.30 - 18:00 uur
Za: 08.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Slijterij van Lenteren úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

U bent hier:
Van Lenteren
Whisky
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Kavalan Peated Taiwan Whisky

(0,0 / 5)
Kavalan Peated Taiwan Whisky
De eerste whisky distilleerderij van Taiwan ligt in het noord-oosten van Taiwan in het Yilan gebied, ongeveer op een uur rijden vanaf de hoofdstad Taipei. De distilleerderij is opgericht in 2005 en gebouwd op een groot vlak gebied tussen 2 bergketens. De bouw duurde slechts acht maanden. De distilleerderij bestaat uit twee gedeeltes, waarvan het eerste gedeelte in 2006 afgebouwd was. In dit gebouw staat een roestvrij stalen mashtun met een koperen deksel, verder staan er acht roestvrijstalen washbacks, waarin 60 uur wordt gefermenteerd. Het gemoute graan wordt geïmporteerd en het merendeel komt bij Baird’s of Inverness vandaan. Er staan twee koperen ketels. Het grote verschil tussen deze en de Schotse whisky is de gebruikte middelloop om vooral voor de Chinese markt een hogere zoetheid te verkrijgen begint deze op 78% en stopt al op 72%. Deze punten worden bepaald door het klimaat en de snellere rijping. Door het warme klimaat worden er ook subcoolers gebruikt voor het condenseren van de spirit dampen. Totaal is de capaciteit van deze unit 1.3 miljoen liter per jaar. Het 2e gebouw werd in 2008 in gebruik genomen en heeft meerdere washbacks en ketels, dit gebouw wordt gebruikt voor de produktie van andere dranken dan whisky. Het warehouse waar de rijping plaatsvind bestaat uit vijf verdiepingen, in de eerste vier worden de vaten op pallets gezet en op de bovenste verdieping zijn de vaten met vier aan elkaar gebonden in verband met het risico van aardbevingen. Uiteraard is het Angels Share in Taiwan aanzienlijk door het warme weer, maar liefst 15% word er per jaar door de engelen van de voorraden afgesnoept. Op dit moment liggen er 30.000 vaten te rijpen en er zal een tekort aan ruimte gaan ontstaan in de toekomst. Ideaal zou zijn om uitbreiding van de warehouses in de nabij gelegen bergen te realiseren,waar de temperatuur lager is. Dit is (nog) niet mogelijk omdat de wet in Taiwan voorschrijft dat de warehouses in nabijheid van de distilleerderij moeten zijn. Inmiddels zijn er Schotland vier nieuwe ketels besteld. Als deze over twee jaar geïnstalleerd worden, zal de capaciteit groeien naar ongeveer vijf miljoen liter per jaar.
Met het distilleren van geturfde whisky zet Kavalan een nieuwe stap in zijn ontwikkeling. Deze single cask versie werd speciaal geselecteerd en gebotteld voor de Nederlandse importeur. De whisky rijpte op vat R070215094 en op 25 augustus 2014 werden er slechts 153 flessen gebotteld. De vatsterkte bedraagt 54.8%, de whisky is niet koud gefilterd en heeft zijn natuurlijke kleur. De turf is slechts licht aanwezig en is vooral aards van karakter.
€ 132,99
Fles
Huidige voorraad: 3
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Taiwan
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
54.8% vol
Soort whisky
Single Malt
Smaaktype Whisky
Krachtig & Rokerig
Kleur
Goud
Geur
Zoete aroma’s van honing, toffee, bijenwas en kokos, maar een drupje water geeft hem heerlijke geuren van rijpe gele kiwi’s en ander tropisch fruit. Het geheel is ondanks de zoete tonen zeer verfrissend.
Smaak
Tonen van toffee en butterscotch krijgen gezelschap van lichte turfrook. De turf is niet zozeer maritiem, maar vooral aards van toon.
Afdronk
Lange finale geeft tonen van rode chilipepers en is prachtig in balans.
Serveertip
Wilt u Kavalan Peated Taiwan Whisky online kopen of bestellen ?
Of weten waar te koop in de buurt van Zutphen,Holten, Deventer, Apeldoorn ?
Te koop in onze slijterij tussen Overijssel en Gelderland
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review