Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Van Lenteren
Korte Kruisweg 15
2676 XK MAASDIJK

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 08.30 - 18.00 uur
Wo: 08.30 - 18.00 uur
Do: 08.30 - 18.00 uur
Vr: 08.30 - 18:00 uur
Za: 08.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Slijterij van Lenteren úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

U bent hier:
Van Lenteren
Whisky
Exclusief topSlijter
Aanbieding

The Glenlivet Archive 21 Years Old Speyside Single Malt Whisky

(0,0 / 5)
The Glenlivet Archive 21 Years Old Speyside Single Malt Whisky
Rijdend vanaf de plaats Dufftown, de B9009 naar het zuiden volgend, ziet men de Glenlivet distilleerderij aan de linkerkant van de weg in de vallei liggen. Dit is de vallei van de rivier de Livet, die langs de distilleerderij stroomt en uitmondt in de rivier de Avon. Glenlivet betekent gewoon "de vallei van de Livet". In 1824 werd de distilleerderij door George Smith opgericht, die als eerste, na invoering van de nieuwe belastingwet in 1823, een vergunning aanvroeg. Om zich tegen zijn boze buren, die nog illegaal bleven stoken, te beschermen kreeg George Smith van de hertog van Gordon twee pistolen. Deze zijn nog in het bezoekerscentrum te bezichtigen. Door het succes van The Glenlivet profiteerden ook de zo'n twintigtal distilleerderijen uit de omgeving van zijn bekende naam, door hun whisky ook onder de naam Glenlivet te verkopen. In 1880 deed de rechter de uitspraak, dat J.W. Smith het alleenrecht kreeg van Glenlivet en de andere distilleerderijen de naam Glenlivet alleen achter hun eigen naam mochten gebruiken. In het stillhouse van The Glenlivet staan vier wash stills en vier spirit stills, alle verwarmd met stroom. De productie capaciteit van de distilleerderij van The Glenlivet is door een recente verbouwing bijna verdubbeld. De opening van de uitgebreide distilleerderij vond plaats op 4 juni 2010 en gebeurde door Prins Charles. De whisky wordt op refill, bourbon en op sherryvaten gerijpt. De sherryvaten krijgen de laatste jaren de voorkeur. Het brouwwater komt uit een onderaardse bron de Josie's Well geheten. De bron is omgeven door een wit hek met de naam erop. Het koelwater komt uit de rivier de Livet.
Diep in de kelders van The Glenlivet is er een speciale kleine plek "Archive" genaamd. De traditie is, dat iedere Distillery Manager zijn beste vaten daar mocht verbergen, om tot volledige rijpheid en perfecte kwaliteit te komen. Er zijn er reeds een aantal van uitgezocht en gebotteld. En volgens de huidige Distillery Manager moet men van de Archive 21 jaar oud zowel van de kleur als van de smaak genieten, daar er volgens zijn zeggen, niets nobeler en fijner in een fles is gebotteld dan deze 21 jaar oude malt. Deze Glenlivet Archive is een Limited Edition.
€ 249,99
Fles
Huidige voorraad: 2
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Regio
Speyside
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
43% vol
Soort whisky
Single Malt
Smaaktype Whisky
Mild & Zacht
Kleur
Goud
Geur
Rijk, rijp met mooie aroma's van sherry en fruit (sinaasappel en kumquat) en tonen van hout, Christmas-cake, sultanes en mareschino kersen. Dan aroma's van cederhout, kruiden, geroosterd brood, citrusfruit, peper en soufflé met Grand Marnier.
Smaak
Vettig, mondvullend, haast siroopachtig met aroma's van rozijnen-cake, gember bisquits. Ingetogen hout aroma's met een drogende kruidigheid, kaneel en gember tonen, iets paprika met walnoot, rozijnen en pure chocolade.
Afdronk
De afdronk is zeer lang aanhoudend met aroma's van geroosterde hazelnoten en overvloedige tonen van likeur.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review