Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Van Lenteren
Korte Kruisweg 15
2676 XK MAASDIJK

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 08.30 - 18.00 uur
Wo: 08.30 - 18.00 uur
Do: 08.30 - 18.00 uur
Vr: 08.30 - 18:00 uur
Za: 08.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Slijterij van Lenteren úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

U bent hier:
Van Lenteren
Wijn
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Bollinger B13 Limited Edition

(0,0 / 5)
Bollinger B13 Limited Edition
Ligging
B13 is een Blanc de Noirs (uitsluitend gemaakt van Pinot Noir) die de voortreffelijkheid belichaamt van de wijngaarden op de Montagne de Reims. De cuvée omvat slechts vijf crus, waarvan 92% Grands Crus en 8% Premiers Crus. Deze vintage Blanc de Noirs champagne belichaamt de uitmuntendheid van de Bollinger wijngaarden op de Montagne de Reims, en is een eerbetoon aan Bollinger’s oenologische en ecologische waarden.

Vinificatie
In 2013 werd het Champagne gebied geconfronteerd met unieke weersomstandigheden: een lange winter met sneeuw en vorst, een natte en aarzelende lente, gevolgd door een zeer hete zomer met heftige onweersbuien. Ondanks deze turbulente omstandigheden is Bollinger er in geslaagd om deze wijn uit een bijzonder late oogst om te zetten in een vintage champagne. Deze bijzondere wijn heeft zeven jaar flesrijping gehad.
€ 138,95
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Frankrijk
Regio
Champagne
Druivensoort
Pinot Noir
Inhoud
75 CL
Soort wijn
Champagne
Smaaktype Wijn
Robuust & Intens
Kleur
De B13 heeft een delicatie kleur met gouden glinstering.
Geur
De neus is rijk en complex. De wijn heeft tonen van rijp geel fruit, verse amandel en aroma's van pruimen en perzik.
Smaak
In de mond elegant met aroma's van wederom peer, verse amandelen en tarte tatin. Daarbij mooi verweven herken je de minerale expressie van Pinot Noir die het geheel verfris met uitzonderlijke citrus tonen en fluweelzacht afsluit met een ziltige hint in de aanhoudende afdronk.
Wijn-spijs
Deze belegen champagne combineert goed met diverse schaal- en schelpdiergerechten, zoals gegrilde sint-jakobsschelpen of tartaar van sint-jakobsschelp. Ook gegrilde kreeft of kip in een lichte, romige saus smaken er bijzonder goed bij. Let op dat u deze champagne niet te koud serveert. De ideale serveertemperatuur is tussen de 8 en 10 °C. De wijn kan prima nog 15 jaar ouderen in de kelder.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review