Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Van Lenteren
Korte Kruisweg 15
2676 XK MAASDIJK

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 08.30 - 18.00 uur
Wo: 08.30 - 18.00 uur
Do: 08.30 - 18.00 uur
Vr: 08.30 - 18:00 uur
Za: 08.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Slijterij van Lenteren úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Affligem Blond 0%

(0,0 / 5)
Affligem Blond 0%
Affligem is gelegen in het Pajottenland in België. De abdij heeft een rijke geschiedenis die bijna 1000 jaar teruggaat. Het was in 1074 toen zes roofridders besloten hun carrière voort te zetten als monnik. Dat stukje ontstaansgeschiedenis zie je terug in het logo. Hierin zie je het zwaard van Paulus dat verwijst naar de ridders. Door de eeuwen werd er in de abdij voortdurend bier gebrouwen. Tijdens de Middeleeuwen werd het gebouw meerdere keren verwoest en weer opgebouwd. Tijdens de Franse Revolutie worden de gbeouwen opnieuw verwoest. Het duurt tot 1869 voordat de monniken weer terugkeren. Pas in 1885 wordt er weer bier gebrouwen.

Tijdens de Eerste en de Tweede Wereldoorlog worden de koperen ketels in beslag genomen en omgesmolten tot oorlogstuig. Als de oorlog voorbij is wordt besloten de brouwerij niet meer op te starten. De recepten worden vernieuwd en er wordt gezocht door een 'lekenbrouwerij'.

Tijdens de advent en vastentijd mochten de monniken niet zoveel bier drinken. Daarom werd er tijdelijk een zwaarder bier gebrouwen: de Affligem Tripel. De bieren van Affligem zijn Abdijbieren en zijn verkrijgbaar als Blond, Dubbel en Tripel. De bieren worden gebrouwen met hergisting op de fles. Met de jaren zijn er meer Affligem bieren de markt gekomen. Zoals de Affligem Hop Selection en Patersvat.

In 1995 wordt Heineken 95% eigenaar van de brouwerij. Heineken zorgt voor een geweldige impuls van het merk Affligem en sinds een aantal jaren is Affligem samen met Leffe één van de meest bekende en meest gedronken abdijbieren.
Affligem Blond 0.0% is een alcoholvrij blond abdijbier. Het fruitige bier is rijk van smaak en heeft een bittertje in de nasmaak. Deze Blond heeft zijn smaak en aroma's behouden, slechts de alcohol is verdwenen.
€ 1,69
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
België
Inhoud
30 CL
Alcoholpercentage
0% vol
Soort bier
Overig
Kleur
Helder goudblond
Smaak
Het fruitige bier is rijk van smaak en heeft een bittertje in de nasmaak.
Afdronk
een bittertje in de nasmaak.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review