Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Van Lenteren
Korte Kruisweg 15
2676 XK MAASDIJK

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 08.30 - 18.00 uur
Wo: 08.30 - 18.00 uur
Do: 08.30 - 18.00 uur
Vr: 08.30 - 20.00 uur
Za: 08.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Slijterij van Lenteren úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

U bent hier:
Van Lenteren
Whisky
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Kilchoman Port Single Cask Matured 2019

(0,0 / 5)
Kilchoman Port Single Cask Matured 2019
Kilchoman 2014 Port Cask Islay Single Malt Whisky
Kilchoman Distillery, opgericht in 2005, is de nieuwste, kleinste en meest westelijk gelegen distilleerderij van Islay. Kilchoman, (uitgesproken als kil-‘ho-man) is een boerderij- distilleerderij en de eerste die sinds 124 jaar op het eiland Islay is gebouwd. Kilchoman geeft iedereen de kans om alles met betrekking tot het distilleren van malt whisky te komen bekijken; van gerst tot fles, volgens de beste grass-roots tradities. Anthony Wills bouwde zijn distilleerderij in de leegstaande gebouwen van de Rockside Farm, een nog werkzame boerderij aan de afgelegen westkant van Islay. De wens was om zoveel mogelijk gebruik te maken van lokale ingrediënten om een echte oorspronkelijke Islay whisky te maken. Kilchoman is een van de weinige distilleerderijen die zijn eigen traditionele floor malting doen. Na de nodige tegenwerking en tegenslag liep de eerste spirit eind 2005 uit de zeer kleine ketels. Op 9 september 2006 werd de allereerste officiële botteling van Kilchoman gepresenteerd op Islay. Deze New Spirit werd door de kenners beoordeeld als zeer veelbelovend en een uitstekende basis voor een fantastische Islay Malt. Zoals een echte Islay whisky betaamt, wordt er veel turf gebruikt bij het drogen van de gerst. Met 50 ppm turf werd Kilchoman een van de zwaarst geturfde whisky’s. Men gebruikt het eigen bronwater van de distilleerderij om de whisky te reduceren tot 46% alcohol. Dit water komt van de Octofad boerderij, gelegen aan de Rhinns van Islay.
KILCHOMAN 5 Years Old PORT MATURED B&T SINGLE CASK

Als de Nederlandse importeur van de Islay whisky’s van de Kilchoman Distillery, krijgt Bresser & Timmer regelmatig de mogelijkheid, om exclusief single cask bottelingen te laten bottelen van deze kleine ambachtelijke distilleerderij.

Voor deze exclusievebotteling is onze keus gevallen op de fresh port cask. Deze laat mooi de zoete tonen van Port in de whisky terugkomen. Gecombineerd met het turf karakter van Kilchoman resulteert dit een prachtige Islay Single Malt.

De whisky is op 27 juni 2014 gedistilleerd en 20 september 2019 j.l. gebotteld op de Kilchoman distilleerderij. Het alcoholpercentage bedraagt 58,5% procent en het PPM gehalte is 50.

Er zijn in totaal 288 flessen gebotteld.
€ 99,99
Fles
Huidige voorraad: 1
Plaats in winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Alcoholpercentage
58.5% vol
Soort whisky
Single Malt
Smaaktype Whisky
Krachtig & Rokerig
Geur
Zeer fruitig, zowel fris van limoen en citroen, als zoeter van framboos, pruimen en rode en zwarte bessen. Vervolgens aroma’s van honing, chocolade, leer, hooi en rokerigheid van turf en getoast eikenhout. mooi in balans gebracht door een drogend accent van eikenhout.
Smaak
Eerst zoete rooktonen, al snel gevolgd door fruitige tonen van limoen, bessen, aardbei, kersen en gedroogde dadels en vijgen. Tevens tonen van melkchocolade en noten. AfdronkZeer lang en fijn zoet, waarbij de fruitige en rokerige tonen zich blijven ontwikkelen,
Afdronk
Zeer lang en fijn zoet, waarbij de fruitige en rokerige tonen zich blijven ontwikkelen, ServerenWilt u Kilchoman 2014 Port Cask Islay Single Malt Whisky online kopen of bestellen ?
Serveren
Wilt u Kilchoman 2014 Port Cask Islay Single Malt Whisky online kopen of bestellen ?
Of weten waar te koop is in de buurt van Zutphen,Holten, Deventer, Apeldoorn ?
Te koop in onze slijterij tussen Overijssel en Gelderland
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review