Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Van Lenteren
Korte Kruisweg 15
2676 XK MAASDIJK

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 08.30 - 18.00 uur
Wo: 08.30 - 18.00 uur
Do: 08.30 - 18.00 uur
Vr: 08.30 - 18:00 uur
Za: 08.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Slijterij van Lenteren úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

U bent hier:
Van Lenteren
Whisky
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Jura 10 Years Old

(0,0 / 5)
Jura 10 Years Old
De pont die je van het eiland Islay naar Jura brengt vaart over de "Sound of Islay". Er loopt op het eiland Jura maar een weg en aan deze weg staat ook de distilleerderij Isle of Jura. Op het eiland wonen nog geen 200 mensen en meer dan 5000 herten. Isle of Jura komt uit het Noors en betekent dan ook "eiland van de herten". Te midden van de zanderige baaien, uitgestrekte vlaktes, hoge bergen en wilde rotsen vind je de Jura
distilleerderij. Al in 1810 werd hier begonnen met het stoken van whisky en sindsdien richt men zich maar op één ding: het maken van de meest bijzondere whisky. Na economisch mindere jaren, werd de distilleerderij in 1901 gesloten. Maar dankzij de vindingrijkheid en het doorzettingsvermogen van de community kon de distilleerderij volledig herbouwd worden en in 1963 haar deuren weer openen.
Sindsdien is de distilleerderij het kloppend hart van het eiland en de community.
Er werd een minder turfhoudende maltwhisky gemaakt dan vroeger en door het succes hiervan werden zelfs de stills in 1978 verdubbeld en werd in 1985 de distilleerderij gemoderniseerd. In het stillhouse van de distilleerderij Isle of Jura staan twee wash stills en twee spirit stills. Deze nogal tamelijk grote stills worden met stoom verhit. De zes washbacks zijn van roestvrij staal en voor de rijping gebruikt men refill vaten. Het koelwater komt uit een meer ten westen van de distilleerderij met de naam "Loch a'Bhaile-Mhargaidh" en dit was vroeger een drink- en rustplaats voor het vee. Het water haalt men via een pijpleiding naar de distilleerderij en is tamelijk turfhoudend. De lichte turfsmaak van de malt van Isle of Jura is dan ook afkomstig van het water dat men gebruikt, aangezien de mout niet met turf wordt gedroogd.

De Isle of Jura 10 years old is een 10 jaar oude Jura single malt en onderdeel van de nieuwe core range die halverwege 2018 geïntroduceerd is. Deze 10 jaar oude Islands malt heeft gerijpt in bourbon vaten gevolgd door een Oloroso sherry finish. Deze Jura is gebotteld op 40%.
€ 36,99
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
40% vol
Soort whisky
Single Malt
Smaaktype Whisky
Vol & Rijk
Kleur
amber
Geur
fruit, peper en pure chocolade
Smaak
zachte tonen van nectarines, gember en vers gemalen koffie bonen
Afdronk
zacht met een vleugje pure chocolade en koffie
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review