Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Van Lenteren
Korte Kruisweg 15
2676 XK MAASDIJK

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 08.30 - 18.00 uur
Wo: 08.30 - 18.00 uur
Do: 08.30 - 18.00 uur
Vr: 08.30 - 18:00 uur
Za: 08.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Slijterij van Lenteren úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

De veelzijdigheid van Calem Port

De veelzijdigheid van Cálem Port!

Denkt u aan port, dan denken de meeste mensen aan een glaasje bij de kaasplank, of na het diner. Maar met port kunt u veel meer kanten op dan dit alleen te schenken na het diner. Het is een ontzettend veelzijdig product. Wist u dat u port kunt combineren met zowel zoete als hartige recepten, maar ook makkelijk los kunt drinken? Wij nemen u mee in de mogelijkheden van port.

Calem Port - uw topSlijter nb website omslag formaat

 

Portonic
Kent u het fenomeen ‘Portonic’ al? Een verfrissende cocktail voor de nazomer, maar ook zeker een drankje dat u tijdens een gezellig borrelavondje kunt voorzetten. Klik hier voor leuke inspiratie!

Calem Porto Lagrima - Tonic Fever Tree Indian - uw topSlijter nb

Cálem Porto Fine White
Een witte port onder de vlag van het Porthuis Cálem Porto, heeft een verfrissende elegante geur. De port heeft circa 1 jaar gerijpt op eiken vaten en ontleent hieraan een rijke goudachtige kleur. De wijngaarden waar de druiven worden verbouwd liggen langs de rivier de Douro en omvat 40.000 hectare. Het rijpen van de port vindt plaats in de kelders van Vila Nova de Gaia.

Serveertip: perfect gekoeld aperitief met tonic, ijs en wat citroen.
730516 Cálem Port Fine White-75cl

Ruby vs Tawny
Ruby en tawny zijn veruit de meest bekende portsoorten. Ruby heeft een kenmerkende robijnrode kleur en fruitige smaak. Tawny is daarentegen bruiner van kleur en combineert de fruitige smaak met tonen van noten en karamel. Tawny rijpt op grote houten vaten, waardoor de wijn meer in contact komt met zuurstof. Hierdoor verandert de wijn van kleur en smaak.

 730514 Cálem Port Fine Ruby-75cl730515 Cálem Port Fine Tawny-75cl
Wist u dat de Cálem Porto Fine Ruby een uitstekende begeleider is van paté? Door de zachte smaak vol rood fruit heeft de Ruby Port precies dat zoetje wat perfect past bij paté. Ook lekker om gekoeld te serveren bij gedroogd en vers rood fruit, milde kaassoorten en desserts.

De Cálem Porto Fine Tawny is met zijn tonen van noten, hout en gedroogd fruit uitermate geschikt om te serveren bij een gevarieerde kaasplank met vijgenjam. Geen fan van kaas? Een Tawny Port combineert ook goed met cake en/of taart met noten.

Wilt u uw familie of vrienden echt een bijzondere port serveren? Ga dan voor de Cálem Porto Special Reserve. De Special Reserve is een bijzondere selectie van verschillende vaten Tawny port met een gemiddelde leeftijd van zeven jaar. De Special Reserve wordt niet gefilterd; dit maakt hem voller en intenser dan de meer toegankelijke Fine Tawny en biedt meer fruit dan in de notige 10 Years Old Tawny Port. Serveer de Special Reserve bij een fruitcake, of bij het chocoladedessert.

Aproveitar! Oftwel geniet!